14.02.2013 | 13:53
Тенджери уволниха шефа на „Софийски имоти“
Йорданка Фандъкова поиска остраняването на Деян Цветков

Искам отстраняването на ръководството на „Софийски имоти“ ЕАД. Ръководствата на общинските дружества се определят от Столичния общински съвет и мога да заявя, че нямам „мои хора“ в ръководствата на тези дружества. Това заяви днес на заседание на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя каза, че в министерството на образованието не е работила с изпълнителния директор на „Софийски имоти“ Деян Цветков. Според кмета на София е „недопустимо да се злоупотребява с такива средства по този начин“.

На заседанието на Столичния общински съвет, Георги Кадиев от БСП представи сигнал, изпратен до него, който уличава шефа на „Софийски имоти“ Диян Цветков, че е изхарчил 5186 лв. за покупката на маркови парфюми и алкохол, домакински принадлежности и други. Йорданка Фандъкова каза, че преди днешното заседание на Столичния общински съвет е уведомила за решението си председателя на съвета Елен Герджиков.

Вчера стана ясно, че директорът на столичното общинско дружество „Софийски имоти“ Деян Цветков е дал няколко хиляди лева от бюджета на фирмата за стоки, предназначени предимно за лична употреба. Сред по-луксозните от тях са дрехи от известни марки като „Пийк“, „Клопенберг“ и „Адидас“, парфюми „Есте Лаудер“, бутилки уиски „Джони Уокър“ и „Дъмпъл“, фотоапарат „Канон“. В списъка с покупки има и атрактивни от гледна точка на фирмената необходимост стоки като тенджери и тигани. Фактури за всичките тези покупки, направени от 9 юли 2012 г. до 23 януари 2013 г.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране