29.11.2012 | 15:10
Тервел Пулев остава аматьор до игрите в Рио
Боксьорът възстановен от травма в носа, готви се за турнира „Странджа“
МИГNews

Тервел Пулев твърдо няма да последва брат си Кубрат на професионалния ринг. Това съобщи шефът на българската федерация по бокс Красимир Инински.  „Той със сигурност ще се бие на олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Тервел има предварителен договор с новата професионална лига на световната асоциация (АИБА). Според регламента боксьорите, които участват в нея, запазват аматьорския си статут и ще могат да се състезават на олимпийски игри. Самият Тервел все още не е решил дали ще приеме офертата. Във всички случаи той ще остане част от националния отбор на България“, поясни Инински.

Наскоро по-малкият от братята Пулеви се оплака, че близо две години страда от травма в носа, която му пречи да диша нормално. „Ние заплатихме операцията му в Германия и имаме информация, че в момента всичко е наред. Ако се наложи нова манипулация, разходите пак ще бъдат поети от федерацията. Тази травма няма да му попречи да се боксира успешно“, убеден е Инински.

Съвсем скоро Тервел ще стартира подготовка за първия силен турнир за 2013 г. – Купа „Странджа“. Надпреварата ще се проведе през февруари в София. След това му предстои участие на европейското първенство в Минск (Беларус) през май и на световното в Алмати (Казахстан) през октомври.  Другите ни двама боксьори, които се състезаваха на олимпиадата в Лондон – Александър Александров-Памперса и Детелин Далаклиев, също ще продължат кариерата си в националния тим. В момента първият очаква предложение от професионалната лига на АИБА, докато Детелин мисли единствено за предстоящото европейско и световно първенство.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране