30.10.2018 | 17:46
Тръмп иска да махне US гражданството по рождение
Така ще бъде премахната конституционната практика, с която от 1968 г. насам всеки, роден на територията на САЩ, автоматично получава гражданство

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп работи по процедура, с която ще бъде отменено правото на гражданство за деца на хора, които не са граждани на САЩ.

Това съобщи самият Тръмп в интервю с екип на Axios. Така ще бъде премахната конституционната практика, с която от 1968 г. насам всеки, роден на територията на САЩ, автоматично получава гражданство. Тръмп заяви недвусмислено, че това е „нелепо“ и с това обяви най-твърдата си досега мярка срещу миграцията, дни преди междинните избори на 6 ноември.

Изследване на „Пю рисърч“ сочи, че между 1980 и 2006 г. броят на бебета на родители мигранти е достигнал 370 хил. души. На този фон стана ясно, че Пентагонът ще разположи повече от 5 000 войници на американско-мексиканската граница.

Същевременно Тръмп обяви, че е готов да се изправи отново срещу бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън в надпреварата за Белия дом, съобщи „Фокс нюз“. По този начин Тръмп даде ясна заявка, че сериозно мисли да се кандидатира за президент през 2020 г.

Тръмп коментира и въпроса с Китай. Той заяви, че според него ще има „страхотно споразумение“ в областта на търговията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране