26.07.2019 | 0:01
Трима от „ТАД Груп“ с обвинения за атаката срещу НАП
Издирват собственика на фирмата Иван Тодоров с Европейска заповед за арест

Спецпрокуратурата повдигна обвинения за атаката срещу НАП срещу трима души от фирма „ТАД Груп“. Това са Кристиян Бойков, който бе първият задържан по случа, търговският директор на компанията Георги Янков и собственикът Иван Тодоров.

Бойков е обвинен за извършване на престъпление с цел да създаде смут и страх в наделението, за което се предвижда затвор от 5 до 15 години. Търговският директов и собственика на фирмата са обвинени като подбудители.

Търговският директор на „Тад Груп“ е обвинен за това, че като подбудител, умишлено склонил Кристиян Бойков да извърши престъпление с цел да създаде смут и страх в населението. Взета му е мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 20 000 лв.

Същото обвинение като подбудител е повдигнато на собственика на „ТАД Груп“. За него се знае, че в момента е извън България и затова ще бъде обявен за общодържавно издирване, ще бъде издадена и Европейска заповед за ареста му.

Събраните доказателства сочат, че базата данни на НАП не е единствената, незаконно атакувана от тримата обвинени. До момента са събрани доказателства за нерегламентирано копиране на информация от сървъри на застрахователна компания, фирма, предоставяща интернет услуги и други. В интерес на разследването, на този етап имената на институциите и дружествата няма да бъдат огласявани, пише в съобщението на Спецпрокуратурата.

За предприетите действия по привличане на три лица като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 108а от НК, Специализираната прокуратура е уведомила Комисията за защита на личните данни и КПКОНПИ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране