23.03.2019 | 0:01
Цветан Василев: Българските власти получиха международен шамар
Българската прокуратура няма да си вземе поука, нито пък ще има последствия в България за прокурорите, които са злоупотребили с право

Бих искал да информирам българската общественост, че след разследване, Централата на Интерпол анулира бюлетините, издадени срещу съпругата ми и дъщеря ни от българската прокуратура. Централата на Интерпол е установила, че международните заповеди за арест са издадени в нарушение на Правилника на организацията, тъй като няма данни за престъпление. Решението е взето на редовно заседание на Комисията за контрол на информацията към Централата на Интерпол през януари 2019 г. Това съобщи в своя личен сайт банкерът Цветан Василев, който вече от години е в Сърбия.

„Напомням, че през 2017 г. българската прокуратура повдигна нелепи обвинения срещу съпругата ми и дъщеря ни и им издаде бюлетини на Интерпол с единствената цел да репресира семейството ми. Централата на Интерпол обаче прецени, че съшитите с бели конци обвинения, които противоречат на основни постулати на правото, не могат да са основание за бюлетина на Интерпол. Решението на Централата на Интерпол е тежка присъда за поръчковата прокуратура на България. Прокурорските злоупотреби с право и системни нарушения на човешките права вече не само са известни на международната общност, но и наредиха България като нарушител на Правилника на Интерпол до страни като Русия, Казахстан и Турция“, написа Василев.

Според него съжаление, българската прокуратура няма да си вземе поука, нито пък ще има последствия в България за прокурорите, които са злоупотребили с право. Това явно е национална политика. Централата на Интерпол в момента разследва и законността на бюлетината издадена срещу мен, което допълнително изнервя българската прокуратура. До нас достигнаха новини за подготовка на нови изстъпления срещу семейството ми в стил „вендета“, който е типичен за прокуратурата.

„Междувременно, в опит да влияе на делото „КТБ“, статуквото стовари гнева си върху невинни хора. Свидетели по делото КТБ бяха арестувани на база на скалъпени обвинения и са в ареста заради зависимостите на прокуратурата и съда. Очевидно е, че за специализирания съд липсата на каквито и да било доказателства, както и очеизвадно изфабрикуваните и фалшифицирани от прокуратурата и тяхното мекере Лазов „документи”, са нещо съвсем нормално. Жалко е, че обществото показва отблъскваща незаинтересованост към този случай — никой не е застрахован, че няма да е следващият на мушка на властта“, казва още Цветан Василев.

„Въпреки всичко, вярвам, че времето на мафията изтича — истината е като шило и си намира път, независимо в какъв чувал е задушена и колко е затегнат той“, допълва той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране