03.02.2019 | 14:49
Цветанов води Карадайъ в САЩ на „молитвена закуска“ при Тръмп
В делегацията са включени още зам.- министърът на спорта Ваня Колева и зам.-кметът на София Тодор Чобанов

Зам.-шефът на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов по традиция ще участва в годишната национална молитвена закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп.

Зам.-шефът на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов по традиция ще участва в годишната национална молитвена закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от ГЕРБ

Заедно с него за САЩ се заминат и няколко депутати. Сред тях е и формалният председател на ДСП Мустафа Карадайъ, депуатът от ГЕРБ Пламен Нунев, социалистът Желю Бойчев. В делегацията са включени още зам.- министърът на спорта Ваня Колева и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Самата молитвената закуска се провежда за 67-ма поредна година и събира общественици и политици от повече от сто държави от цял свят и се провежда ежегодно през първия четвъртък на февруари.

По време на визитата си Цветанов ще участва и във форум по сигурност в Сената на САЩ, организиран от сенатор Джеймс Инхоф, който оглавява комисията по отбрана, и бившият албански военен министър Фатмир Медиу. Темата на форума ще бъде “Актуални предизвикателства пред Югоизточна Европа и противодействие на злонамереното влияние на Русия в региона”. на него ще бъдат премиери, министри и депутати от Балканите и ЕС, както и членове на Конгреса на САЩ, уточняват от ГЕРБ.

Цветанов ще има редица двустранни срещи с представители на неправителствения сектор, Конгреса, Държавния департамент и Съвета по национална сигурност на САЩ.

1 коментар

  1. Plamen каза:

    Tezi ne sa baluardi upravnici te sa cujdi flujiteli sloveni Ot cujdo posolstvo i ne rabotqt za interesite na darjavata a sa curdi slujiteli,postaveni ot tqh.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране