16.01.2013 | 21:45
Турчин застреля две българки в Берлин (видео)
Мехмет Й.бил гневен на успеха на бившата си приятелка, която отворила баничарница

Две българки са застреляни с 8 куршума в собствената им баничарница в Берлин. Едната е убита на място, а другата е тежко ранена, като по-късно умира в болницата, съобщи вестник „Берлинер Цайтунг“.

Малко преди 9 часа мъж влиза в закусвалня в берлинския квартал „Нойкьолн“. Там възниква спор между него и 33-годишна жена. Той изважда пистолет от джоба на якето си и натиска спусъка. Няколко куршума попадат в тялото на българката. Тя се свлича, а малко след това умира от изстрел в главата. 38-годишната й сестра, която стои до нея, също е пронизана в главата. Откарана е в болница, където е и оперирана. Но лекарите не успяват да спасят живота й.

Убиецът на жените Мехмет Й., който е от турски произход, по-късно е задържан, Установено е, че е имал връзка с 33-годишната българка. Все още не са ясни обаче мотивите за действията му. Работи се по-няколко основни версии – пари дадени на заем и ревност.

Баничарницата, в която се разиграла кървавата драма е открита от убитите българки едва преди 2 седмици.  Около 8 часа днес те приготвяли закуски за продажба – както всяка сутрин през последните 10 дни. Жените били щастливи от новооткритата закусвалня. В нея все още седяли балоните от откриването. Мехмет бил гневен на успеха на бившата си приятелка. Докато двамата се карали, друг мъж влязъл в магазина. Той обаче изтичал обратно на улицата, преди ситуацията да ескалира.

Там видял случайно преминаващ полицейски патрул и информирал служителите на реда. Полицаите обаче не успели да предотвратят убийствата. Късно следобед жители на квартала поставяха цветя близо до магазина в памет на жертвите. Мехмет е регистриран за домашно насилие. В началото на 2012 година той заплашил приятелката си, докато била на езиков курс. През февруари трябвало да се изправи пред съда.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране