11.01.2013 | 22:08
TV7 спира сигнала към ”Булсатком”
Телевизията отказа отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса

ТV7 спира излъчването на програмите на ТV7 и Super7 към оператора „Булсатком“ от 0 часа на 12 януари, се казва в официално съобщение на сайта на телевизията. „След продължилите повече от две седмици преговори и извиване на ръце от страна на „Булсатком“ споразумение не беше постигнато. Предложените от нас взаимоизгодни и пазарни условия не бяха приети до края на работния ден днес и това ни принуди да предприемем тази крайна мярка“, съобщават още от TV7.

От началото на годината телевизията дава сигнала си на „Булсатком“ без договор. В края на миналата година медията предупреди, че на 23 декември ще спре сигнала за „неограничен период от време“, но това не се случи.

„От позицията си на монополист „Булсатком“ налага едностранно неизгодни за телевизията условия. Затова ние сме принудени да защитим авторските си права и труда на работещите в медиите ни“, пише още в официалното съобщение на TV7.

По-рано стана ясно, че „Булсатком“ е изпратила предложение до ръководството на ТВ „Седем“ ЕАД Николай Бареков за продължаване на преговорите. Компанията предлага обособяването на отделен пакет на каналите TV7 и „Super 7“ с отделна такса, като 35 на сто от нея да остава за телевизията. В предложението на „Булсатком“ се изразяваше надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните, докато се водят преговорите.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране