12.02.2013 | 16:52
У нас се става милионер за 250 години
На американците ще са им достатъчни едва около 25 години

250 години са нужни на българите, за да станат милионери в долари. Това изчисли списание  „Икономист“, като се позовава на данни от Евростат, Световната банка и др. международни институции. На американците ще са им достатъчни едва около 25 години. Румънците са по-зле и от нас – на тях им трябват 350 г.

Изчислението е направено на базата на покупателната способност на населението и на пазарните цени. Индексът за покупателна способност показва, че ако един българин в България има половин милион долара, той може да живее точно толкова добре, колкото американец в САЩ с един милион долара. За да достигне покупателната способност на американец с 1 милион долара, един българин има нужда от 120 години. В същото време, за да спечели наистина 1 милион долара, му трябва двойно повече време – 250 години.

Норвежци, австрийци, швейцарци и датчани имат нужда от 25 години да спечелят 1 милион долара. Заради много по-високия стандарт на живот в тези държави обаче те се нуждаят от около 40 години да достигнат покупателната способност на един американски милионер.  При най-големите европейски държави – Франция, Германия и Великобритания са необходими около 40, за да се спечелят 1 милион долара кеш. За да бъде достигната покупателната способност в САЩ са им необходими около 45 години.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране