06.03.2013 | 15:12
Убили Петя след признанието, че е бременна
Девойката имала връзка и с двамата убийци, единията от тях бил ром

20-годишно бременно момиче е намерено убито в София. Тялото е открито в бетонна шахта в квартал „Западен парк” в ранния следобяд вчера, съобщи на брифинг началникът на сектор „Убийства“ в СДВР Георги Тотков. За жестокото убийство са задържани двама младежи.

Родената през 1992 година Петя Тодорова е обявена за издирване от родителите си на 5 март сутринта в столичното Девето РПУ. Момичето е видяно за последно от баща й на 4 март на обяд в района на кв. „Обеля” където живеела. Тогава била с още две момчета. Няколко часа по-късно родителите започнали да я търсят, а на следващата сутрин я обявяват за издирване. В ранния следобяд в столичната полиция е получена информация за намерен труп в бетонна шахта в местността Смърдана в „Западен парк“. След огледа е установено, че тялото е на Петя Тодорова.

„От огледа е видно, че става дума за убийство. Конкретната причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Колегите от „Издирване” успяват да установят двете момчета, с които Петя е забелязана на 4-и март. Те са задържани. Направили са пълни самопризнания и са дали някаква ориентировка за мотивите. Основният мотив е, че момичето е бременно от единия от извършителите. Била е в начален стадий на бременността”, обясни Тотков.

Задържаните са 19-годишният приятел на Петя – Емил и негов познат – 24-годишният Михаил. Според криминалистите жестокото убийство било планирано предварително. Ден преди да бъде извършено престъплението, момичето казало на Емил за бременността. Установено е, че и двамата младежи са имали интимни контакти с момичето, но Петя е твърдяла, че е бременна от Емил. Двамата младежи извикали момичето на среща, отишли в дома на Емил, а след това в парка, където е станало убийството. Петя е бита с юмруци и ритници. След това е хвърлена в бетонната шахта. Тялото е открито от случайно преминаващи граждани.

Според Георги Тотков,  24-годишният Михаил е съучастник в убийството от солидарност и близки отношения с Емил. Двамата са познавали терена, където е извършено престъплението.  Петя се запознала в Емил и Михаил в интернет. Двамата младежи са регистрирани за кражби и живеят в жк. „Люлин”. Единият от тях е от ромски произход, но от полицията не казаха кой.  Михаил работи в бензиностанция, а 19-годишният Емил е безработен. В деня на убийството той е ходил на интервю за работа в бензиностанция. Петя Тодорова е била затворена и според майка й е имала страхова невроза. Родителите са знаели, че дъщеря им е бременна. „Нито един от двамата задържани не е заявил, че съжалява за извършеното престъпление. В буквалния смисъл нито един от двамата не каза: „Аз съжалявам”, допълни началникът на сектор „Убийства“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране