11.12.2012 | 9:32
Учителка хвърли оставка заради любов с ученик
Любовта между 25-годишната Екатерина Москова и 19-годишния Костадин Киричков пламнала преди няколко месеца

Скандален случай разтърси Благоевград вчера. Учителка напусна работа напусна работа заради любовен роман с ученик. Директорът на VIII СОУ „Арсени Костенцев“ Сергей Биров е привикан за обяснения в регионалния образователен инспекторат.

Любовта между 25-годишната Екатерина Москова и 19-годишния Костадин Киричков пламнала преди няколко месеца и не останала тайна за колегите и учениците в местното школо. Младата преподавателка по изобразително изкуство била назначена на работа през септември, а миналата година замествала за месец титулярката в училището. Дали искрата между нея и дванадесетокласника пламнала в школските коридори, или навън – не е ясно, но всички шушукали за топлите отношения между двамата.

В петък, притеснена от това, че личният й живот излиза наяве и отношенията с Костадин започнали да се коментират открито, тя пуснала молба за напускане. „Веднага уважихме молбата на колежката и овакантеното място е обявено в бюрото по труда“, заяви заместник-директорът Христо Бусеров. Той бе категоричен, че не е наясно дали между 25-годишната педагожка и ученика наистина има лични отношения. „В края на краищата той е пълнолетен и може да отговаря за действията си. Със сигурност тук, в училище, не се е случило нищо нередно. Нито са се натискали, нито са се целували, каквато информация се появи. А какво са правили навън, не е моя работа“, коментира заместник-директорът.

Тя не е преподавала на Костадин Киричков, тъй като изобразително изкуство се учи само в осми и девети клас. „Ние не можем да съдим някого за личния му живот. Ето, колежката напусна работа. Сега да изключим момчето от училище ли?“, попита риторично Бусеров. Според него Костадин бил добро и отговорно момче, имал висок успех в училище и не е създавал проблеми. „Никога не сме получавали сигнали от родители или учители за неморално поведение на педагожката по изобразително изкуство“, уточни той.

Случаят се отразил негативно и върху дванадесетокласника, който вчера не бе на училище. Сутринта майката на момчето е разговаряла с ръководството на школото и била категорична, че никой няма право да се меси в личния живот на детето й, което вече е пълнолетно. Екатерина Москова е сред младите надежди на изобразителното изкуство в Благоевград. Миналата година тя откри първата си самостоятелна изложба.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране