26.12.2012 | 19:14
Украинки носят името „Край на света“
Децата на Света Конец се отказват от фамилията заради подигравките
Снимки: Комсомольская правда

Две украинки отнасят много подигравки с имената си, с които обявяват края на света. Покрай нашумелия Апокалипсис, който така и не се случи, 64-годишната Света Конец (на руски – край на света) била една от най-одумваните жени в Украйна.  Тя живее в град Полтава в Североизточната част на страната, пише вестник „Комсомольская правда”.

Жената носи странната фамилия повече от 40 години – откакто е омъжена. За разлика от Света нейните деца отрано се отказват от фамилията, която буди само шеги и закачки. „Образованите хора знаят как е правилното приозношение на Конец – с ударение върху „о”-то. Но въпреки това майтапите на свършват”, споделя Светлана, която накратко наричат Света. Нейни близки дълго време я увещават да смени фамилията си, но тя се дърпа.

„Какъв край на света!? На 1 януари имам юбилей – навършвам 65 години“, казва Светлана. Съпругът й починал преди 6 години, а децата й е могат да бъдат на празника й. Тя е решила да отбележи 65-годишнината си по-късно през месеца.

Друга нейна съименичка с името Света Конец живее в град Черкаси и навършва 48 години. И тя, както и сънародничката й от Полтава, не вярва в очаквания край на света, отбелязва руският вестник.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране