28.02.2013 | 15:29
Уволниха Деян Парфюма от „Софийска имоти“
Отстраненият шеф общинското дружество призна за тиганите и козметиката от „Есте Лаудер“

Столичният общински съвет уволни на шефа на „Софийски имоти“ Деян Цветков, станал популярен с купуване на тигани, дрехи и парфюми с пари на данъкоплатците. Скандалът тръгна от питане на общинския съветник Георги Кадиев до кмета Йорданка Фандъкова по повод на разходи на изпълняващия длъжността шеф на общинското дружество.

Закупените стоки варират от техника като фотоапарат „Канон“, компютър HP със съответния софтуер, през дрехи на известни марки, до кафемашина, сокоизстисквачка, тиган, бутилки уиски, дамско портмоне, козметика от „Есте Лаудер“, лекарства, книга „1000 причини да се гордеем, че сме Българи” с подаръчна торбичка и 500 талона за синя и зелена зона. Всички фактури са издадени в периода от 9.07.2012 г. до 23.01.2013 г., когато Деян Цветков е и. д. директор. В голямата си част разходите са направени в края на годината, преди и около декемврийските празници.

Цветков твърди, че наистина е купил всички тези неща и в това няма нищо нередно, защото те му се полагат. Според Фандъкова независимо, че става дума за малка сума, решението за отстраняването на шефа на „Софийски имоти“ ще е дисциплиниращо за всички общински структури. Общинските съветници отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от длъжност да бъде освободен и директорът на „Топлофикация – София“ Стоян Цветанов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране