20.01.2013 | 11:31
Октай оставил предсмъртно писмо
Нападателят е искал да направи политически преврат и да покаже на Ахмед Доган, че нещата трябва да се променят

В дома на Октай Енимехмедов в София е намерено предсмъртно писмо, защото е смятал, че може да загине. Това стана ясно на извънредна пресконференция в МВР по повод опита за покушение срещу Ахмед Доган. Директорът на Института по психология в МВР Неделчо Стойчев заяви, че нападателят Октай Енимехмедов е искал да направи политически преврат и да покаже на Ахмед Доган, че нещата трябва да се променят, но не е искал да го убие.

Оръжието, използвано от нападателя на лидера на ДПС Ахмед Доган, е технически изправен газов пистолет, който не е преправян в боен. Оказа се, че патроните в него не са били смъртоносни, а сигнално-звукови. Това стана ясно в събота вечерта, след пресконференция на СДВР. Директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов коментира, че може да не бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, а само за хулиганство.

Днес обаче градският прокурор Николай Кокинов коментира, че на нападателя на Доган – Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране