27.02.2020 | 9:22
Властта отлага старта на тол системата за 27 март
Превозваческите фирми се заканиха да спрат работа от 1 март, ако тол системата стартира

В крайна сметка въвеждането на тол ситемата се отлага за 27 март. Това стана ясно след извънредната среща между премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, зам.-регионалния министър и превозвачите.

По-рано превозваческите фирми се заканиха да спрат работа от 1 март, ако тол системата стартира. От АПИ пък обещаха да докладват да недоволството им на премиера и да вземат решение.

До новия краен срок превозвачите трябва да се сдобият с GPS устройства, които да измерват изминатите километри и съответно да се платят, съобщи Дарикнюз.

От бранша подчертаха, че не са против самата тол система. Борисов бе изнервен от ситуацията и отново се похвали как ЕК ни сочи като финансово стабилни и дисциплинирани. Но вместо тази новина, превозвачите го занимавали със своите проблеми.

На фона на днешната новина, че сме финансово и икономически по-дисциплинирани от Германия, вместо това да си говорим, те ме занимават с 2 лева, 5 лева. Или се оправяте, или не тръгва тол системата, недоволства премиерът.

Коментарът му дойде след оплакване на представители на бранша за изисквания от доставчиците на GPS устройства. Те искали договорите им да са ексклузивни и да се сключват за срок от 10 години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране