09.04.2021 | 12:33
ВМРО иска касиране на изборите в Турция
ДПС са получили поне два мандата чрез гласовете от южната ни съседка

ВМРО настоява за касиране на изборите в Турция заради множество нарушения. Това обяви замeстник-председателят на партията Ангел Джамбазки. Според него наблюдателите на партията са установили масови нарушения. Той даде за пример една изборна секция в град Чорлу. В протокола от нея „нищо не отговаря на нищо“.

Секретарят на тази секция не владееше български език„, обясни Джамбазки.

Той допълни, че с големи усилия и помощ секретарят написал молба-извинение до ЦИК, в която заявил, че има много грешки, защото били под голямо напрежение.

Според Джамбазки касиране на вота от 35-те секции в Турция няма да повлияе на изборните резултати сериозно. Единствената промяна би могла да бъде преминаване на ДПС от четвърто на пето място и съответно изкачване на „Демократична България“ с една позиция напред. Според него отмяна на вота в Турция няма да повлияе на формациите, които са влезли в парламента благодарение на протестен вот.

ДПС са получили поне два мандата чрез гласовете от Турция, обясни Джамбазки. Той се обяви против промени в Изборния кодекс, които ще дадат възможност за повече секции в Турция. Това би значело президентът Реджеп Ердоган да избира българския парламент.

Чиста форма на национално предателство ще бъде да се променя Изборният кодекс в полза на Ердоган„, заяви Джамбазки.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране