02.04.2021 | 15:35
ВМРО закри предизборната кампания в Двора на кирилицата
Красимир Каракачанов бе категоричен, че няма да направят компромис с работата за развитие на България

ВМРО закри предизборната кампания за парламентарните избори за 45-о Народно събрание на символно за България място – Дворът на кирилицата в първата столица на българската държава отсам Дунава – Плиска. Мястото било избрано, защото именно партията извоюва правото в законодателството си официално да наричаме азбуката на Светите братя Кирил и Методий българска.

„Днес закриваме нашата предизборна кампания неслучайно тук, в първата българска столица отсам Дунава, онази столица, от която започва величественият възход на България. Онази столица, която всеки българин пази в сърцето си като първия скъп спомен от нашата държава“, каза Каракачанов.

„Защото ние, българите, трябва да спрем да чакаме някой друг да ни свърши работата. Защото много от тези други, на които се надяваме, всъщност благодарение на нас имат азбука, на която пишат, имат език, на който говорят, и имат християнство, на което се молят, а всичко тръгва оттук“, напомни Каракачанов. Той изтъкна, че ВМРО се е опитала да стигне до максимум хора в тази трудна кампания в условия на пандемия, за да разкаже какво е направила и какво още ще направи за българските граждани и укрепването на държавността.

Той изтъкна, че ВМРО не се е огънала под външен натиск да пуснем Северна Македония в ЕС безусловно.  

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране