01.04.2021 | 10:19
ВМРО закрива предизборната си кампания в Двора на кирилицата в Плиска
Церемонията ще се проведе на 2 април

Официалното закриване на кампанията за парламентарни избори – 2021 г. на ВМРО – Българско национално движение ще се проведе в петък /2 април/, в „Двора на кирилицата“ в град Плиска, комплекс „Стара Плиска“, съобщиха от пресцентъра на партията.

От ВМРО уточняват, че мястото е специално подбрано, защото една от емблематичните исторически победи на депутатите от ВМРО в 44-ото Народно събрание е била това, че са извоювали един от най-българските празници – 24 май, официално да бъде преименуван на „Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.

Според патриотите по този начин недвусмислено се признава, че кирилицата е българска азбука и тя е дала основата не само на българската, но и на славянската просвета и книжовност.

На закриването ще присъстват председателят на ВМРО и водач на листите във Варна и Плевен Красимир Каракачанов, заместник-председателят и водач на листите в Русе и 25 МИР – София Искрен Веселинов, водачът на листата в Шумен Деан Станчев, заместник-председателят и водач на листата във Велико Търново доц. Милен Михов, кандидати, привърженици и симпатизанти на Организацията.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране