13.01.2013 | 1:04
Военният убил жена си и сина си на ЧРД
Клането в „Гоце Делчев“ е станало на 9 януари, смятат криминалисти

Бившият военен Васил Савов е застрелял цялото си семейство на 9 януари, когато съпругата му Наталия и синът му Георги са имали рожден ден. Тогава избухнал семеен скандал и мъжът ги убил със законно притежавания си пистолет. Около тази версия за касапницата в столичния кватрал „Гоце Делчев“ са се обединили столичните криминалисти.

Според тях все още не може да се каже с абсолютна точност дали 8-и или 9-и е бил фаталният ден, но смятат, че двата рождени дни може да имат връзка с проявената агресия. За зловещата случка в апартамента на третия етаж на блок 254 се разбра късно вечерта в четвъртък, след като таванът на жилището под Савови прокапал. Съседи, които имали ключ за дома на бившия военен, за да го наглеждат, отворили и се натъкнали на касапницата.

В петък бяха правени аутопсии на петте трупа. Криминалистите смятат, че бащата е държал с едната си ръка ножа, а с другата пистолета. Всички, включително и себе си, ликвидирал с куршум в главата, а по двете му деца – психичноболния Владимир – на 27 години, и по-малкия Георги – на 21, имало рани от нож.

Все още не може да се потвърди категорично версията, че Георги е намушкал брат си, след което бащата ги е застрелял, каквито бяха първоначалните предположения на шефа на СДВР комисар Валери Йорданов. Причината за това е, че баткото е спал по време на трагедията и с нищо не е провокирал никого. Той е намерен с куршум в главата и рани от нож, завит в леглото си. До него на пода лежал татко му.

След екзекуцията на Владимир били избити и останалите членове на семейството. Експерти посочиха, че има данни, че таткото, преди да се застреля, е опитвал да се самоубие с ножа. Засега не се знае кога и къде ще бъдат погребани петте тела. Това трябва да решат двама братовчеди на семейството. Единият живее в къща в Костенец до София.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране