21.02.2013 | 16:26
Врачки спечелили 1,3 млн. лв. за 2 години
Трите русенски ясновидки са разследвани от прокуратурата

Окръжната прокуратура в Русе разследва три ясновидки за укриване на данъци в размер на 130 000 лв. за период от две години. Това съобщи говорителят на прокуратурата прокурор Надежда Митева. Трите ясновидки са предоставяли услугите си на над 500 души от цялата страна срещу заплащане. Парите са изпращани чрез пощенски записи. Освен това те са получавали и бижута като дарове.

Всички над 500 души са били разпитани по делото, което е 19 тома, и ще влезе до месец в съда, обясни Митева. Приходите на трите ясновидки за период от две години са били около 1 300 000 лв., но те не са подали декларации за доходите си в НАП. По време на разследването данъкът с лихвите е бил внесен от тях, като само едната е пл атила над 50 000 лв. Ясновидките са живеели скромно и по нищо не личало за големите им приходи.

Разследването е започнало преди година по сигнал на измамени жени, ползвали услугите им.  Ако бъдат признати за виновни, ясновидките ще получат административно наказание глоба, чийто размер е от 1000 до 5000 лв.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране