02.12.2012 | 15:01
Защо български съд осъди Сталоун за 5 000 евро?
Сумата била по-малка от цената на нов костюм

Силвестър Сталоун е осъден да плати смешната сума от 5000 евро – по-малко от цената на нов костюм – затова че е смутил зимния сън на хиляди прилепи в пещера в България. Това реши български съд, съобщават френски медии.

Сталоун изобщо не трябвало да снима част от филма „Непобедимите 2“ в Деветашката пещера. Хиляди прилепи се намираха там в състояние на хибернация, когато в пещерата се натресе цялата снимачна техника, което силно смути зимният им сън.  Много лошо. Защото освен че са защитен вид, прилепите са и полезни. Те ни отървават от облаците комари и мушици, които се въртят над главите ни.

Съвсем естествено екологични движения подадоха иск срещу актьора. Преценено бе, че снимането на филм е несъвместимо със законите на защитената зона и Сталоун ще трябва да плати глоба от 6630 долара или 5100 евро.  Едва ли сумата щеше да е същата, ако ставаше дума за спокойствието на кученцето чихуахуа на Парис Хилтън. На всеки прилеп се пада почти нищо от нея, но става дума за скромен вид, който се храни с летящи насекоми, отбелязват френски медии.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране