17.12.2012 | 9:04
Гръмнаха шефa на Националната спортна база
Още един човек е загинал по време на лов
Снимка: Министерство на спорта

Двама ловци загинаха по време на лов в Плана планина. Единият от тях е Петър Божилов, изпълнителен директор на дружество Национална спортна база. Между двамата възникнал скандал, след което те извадили оръжията си и се застреляли един друг. Сигнал в МВР е получен към 16.30 часа в неделя. Другият загинал е 71-годишен мъж, чиято самоличност все още е неизвестна. Според полицията, единият мъж е стрелял с ловна пушка, а другият – с пистолет.

Пресаташето на спортното министерство Красимир Панов потвърди за смъртта на Божилов. „Нямаме подробности за инцидента, вероятно днес ще знаем повече“, заяви той. „Изясняват се причините за стрелбата. Мъжете са загинали на място. Все още не можем да се ангажираме с официално становище за причините, довели до трагедията“, посочиха от полицията. По случая няма задържани. Спортният министър Свилен Нейков изключи служебните ангажименти на Божилов да са причина за спора между двамата. Доколкото разбрах, е възникнало недоразумение за територия, на която да ловуват двамата, каза Нейков по БНР. Според него, засега не могат да се намерят свидетели на инцидента.

49-годишният Петър Божилов, извествен с прякора Пешо Поялника, е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени „Арена Армеец“ и „Спортпалас“. Под негово ръководство са всички елитни спортни бази, уточни Свилен Нейков. Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. Наскоро директорът на Изпълнителната агенция по горите издаде заповед, с която се определя график за ловуването в дните от 22-ри до 26-ти декември 2012 г. Той обяви, че във връзка с безопасността при провеждане на ловните излети и предотвратяването на инциденти, строго ще се следи за спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника към него.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране