12.01.2021 | 17:00
„Зелен шеф“ скрил от КПКОНПИ имот за 129 000 лв., купен от Столична община
Владислав Панев е единственият участник в търга на СОАП за партера на първия етаж във вход 1 на блок 214 в "Младост"

Съпредседателят на партия „Зелените“ и общински съветник в София Владислав Панев е скрил от КПКОНПИ имот, който е купил от Столична община. В края на 2016 г. общинарят от коалицията „Демократична България“ е придобил за 129 000 лв. имот в софийският квартал „Младост 2“, показа проверка на „Рикошет“ в архивите на Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП).

Според тръжната документация, решението за продажбата е взето от Столичния общинския съвет (СОС) на 27 юли 2016 г. и е обнародвано в брой 70 на „Държавен вестник“ от същата година. СОС възлага оценка на имота на ЕТ „Кастор – Ангел Станев“, който решава, че търговската площ на първия етаж във вход 1 на блок 214 струва 129 000 лв.

Самият търг пък е насрочен за 11 ноември 2016 г. , а единственият участник е Владислав Панчев Панев…Очаквано той печели „търга“ и е обявен за победител от СОАП. След заплащането на сумата, на 23 ноември съпредседателят на „Зелените“ става собственик на имота.

След местните избори пред 2019 г., Владислав Панев става общински съветник в София от листата на „Демократична България“. Във встъпителната си декларация пред КПКОНПИ той обаче пропуска да отбележи придобивката си, купена изгодна от Столична община. Блок 214 в „Младост“ се намира на метри от основния булевард „Александър Малинов. Цените на имотите в квартала непрекъснато растат и вече гонят тези в централната част на столицата.

Владислав Панев е един от най-богатите общински съветници в СОС. Той има почти 4 млн. лв. в имоти, акции във фирми и спестявания. Според имуществената му декларация, шеметното му забогатяване започва след 2010 г. Считан е за близък до бизнесмена и издател на медии Иво Прокопиев. Според неофициална информация, именно Прокопиев налага Панев за съпредседател на партия „Зелените“ (другият е Борислав Сандов). Формацията е считана за част от организациите, които изпълняват поръчките на медийния бос срещу негови политически и най-вече бизнес опоненти.

Владислав Панев е вероятният водач на листата на „Демократична България“ за област Стара Загора на парламентарните избори тази година.

Loading...
  • Любен каза:

    Как пък все така се случва! Уж много праведни и зелени, пък тукашните наши лъхат от километри на измами!

  • оставете коментар

    МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
    Коментарите подлежат на модериране.
    Правилата за коментиране