19.02.2013 | 21:36
Жандармерията окървави протеста в София
Гражданите освиркаха „шмекера“ Даниела Пеловска, която днес седна на една маса с Бойко Борисов

За секунди жандармерията успя да окървави протеста срещу монополите и правителството на ГЕРБ на „Орлов мост“. Протестиращите отговориха на полицейските сили с викове „Убийци“ и „Спрете да биете“. Някои от повалените на земята граждани бяха арестувани, докато други бяха повдигнати от хората и издърпани настрана. По булеварда освен счупени стъкла, се виждат и петна от кръв. Все още няма информация точно колко от активистите са задържани от полицията, но повалените на земята от полицейските палки бяха десетки.

„Таково нещо не съм виждал. За броени секунди жандармерията успя да окървави протеста на Орлов мост и да остави на земята десетки хора в кръв. Жандармеристите привидно отстъпваха пред протестиращите, но и в един момент изкочиха от всякъде полицаи и помляха протестиращите на земята“, разказва очевидец на мелето. На зямата останали счупени полицейски палки в глави на хора, включително и на млади момичета. След това нито един полицай не си направил труда да извика линейки за ранените.

Първата линейка напусна района на протеста на „Орлов мост“ след 20 минути от побоя, превозвайки пациент. Пред линейката се бяха събрали и няколко активисти, по чиито глави се виждаше засъхнала кръв, но видимо те са без тежки физически наранявания. Пристигна и втора кола на Спешна помощ. Втората линейка прегледа повечето от останалите пострадали протестиращи, като сред тях бе и „шмекерът“ Даниела Пеловска, която днес седна на една маса с премиера Борисов и заради изказванията си беше определена от протестиращите като национален предател.

Орлов мост

Според БГНЕС, „Пеловска имала засъхнала кръв по лявото слепоочие“ и се придвижила към линейката видимо замаяна, като един от протестиращите я държал под ръка. Докато се качваше в автомобила на Спешна помощ, тя беше бурно освиркана от протестиращите. Линейката я откара. По другите пострадали се видяха леки наранявания като цицини по главата. Преди малко полицията отправи първия си призив към протестиращите да се разотиват. Въпреки това обаче част от протестиращите тръгнаха в посока НДК.

Според зам.- шефа на Христо Терзийски ранените но време на протеста са пострадали от „приятелски огън”. Той отрече полицията да е била хора. Съобщи обаче, че има пострадали полицаи без да уточнява „типа огън”.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране