02.07.2015 | 14:46
2 години затвор за корумпирана служителка на ДАТО
Антоанета Първанова изнасяла информация за подслушвани лица срещу заплащане от 500 лв. до 3 бона

Две години затвор получи бившата служителка на Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО) Антоанета Първанова, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Тя бе арестувана в началото на миналата година и обвинена, че е изнасяла информация за това кой е подслушван срещу заплащане от 500 до 3000 лв.

В началото на миналата година шефът на ДАТО Цветан Китов обясни, че незаконната дейност на Първанова е засечена, след като в агенцията била въведена нова система за сигурност. Благодарение на нея е установено, че дамата е правила незаконни справки в периода ноември-декември 2013 г. Не е ясно обаче дали тази практика не е действала от отдавна, тъй като преди това системата в дирекцията не е засичала подобни действия на служителите й.

„Някои хора са имали месечен абонамент, предоставяли са парични средства, в замяна на което периодично е проверявано дали телефоните им са на контрол, или не. Тя е изнасяла информация по отношение на мотивирането на искането за СРС, т.е. едно лице освен, че ще разбере дали телефонът му се контролира. може да разбере и защо е направено това искане“, заяви тогава зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране