04.01.2017 | 20:13
3 600 чантаджии в МВР се разделят със специалния си статут
Административният секретар ще е най-високопоставеният чиновник във ведомството

Служители на МВР са на път да се разделят с привилегиите си по специалния закон за ведомството. В последните работни дни на миналата година вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова е предложила промени в класификатора на административните длъжности. С тях се създават 57 нови. На тях ще могат да бъдат назначени служителите на МВР, чийто правоотношения след 1 февруари няма да се уреждат от специалния закон.

Припомняме, че при обсъждането на реформата в МВР, от ведомството обявиха, че около 5500 щатни длъжности, от които към момента са заети 4500, ще преминат към Закона за държавния служител. Днес от пресцентъра на министерството заявиха, че става въпрос за около 3600 служители.

Административният секретар на МВР ще е най-високопоставеният чиновник във ведомството, според предложението на Бъчварова. Най-ниското ниво ще е за експертите системен администратор в териториалните структури на МВР. По новия закон ще бъдат преназначени всички юрисконсулти, финансисти, компютърни специалисти, служителите от човешки ресурси и връзки с обществеността и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране