26.04.2015 | 8:38
Адвокатът на акушерката: Емилия не помни нищо
Била е изключително затормозена и не на себе си, коментира Владислав Янев

Темата, която продължава да разстройва всички е за битото бебе от акушерка. Вчера съдът остави в ареста Емилия Ковачева. През последните дни говорят основно нейните обвинители. „Събуди се” даде думата и на близките й. Те упълномощиха адвокат Владислав Янев да бъде техен говорител.

„Тя се е чувствала изключително затормозена и не на себе си. Изживяла е някаква криза, която тепърва ще се установява – дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост. Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд”, коментира Янев.

„Емилия не помни какво се е случило заради тежкото състояние, в което е била. Спомня си, че детето й е направило впечатление, че не изглежда добре и има жълтеникав тен”, поясни адвокатът. „Немотията и мизерията, в която много българи живеят, е наложило тя да работи извънредно. Преди доста години Емилия е станала вдовица, отгледала е сама две деца. Непрекъснато е работила, родителите й са с влошено здравословно състояние”, разказа още Янев.

„Този случай постави много значими обществени проблеми, които следва да бъдат решени. Изразяваме своята съпричастност към болката на родителите и дълбоко съжалявам за това, което им се е случило”, заяви той.

„Един от аспектите, който трябва да бъде анализиран, са условията на труд на медицинските кадри и условията за сигурност в болничните заведения, тъй като проблемът касае цялата страна”, на мнение е Владислав Янев. „Този запис е незаконно разпространен в интернет и възниква въпроса колко качествено се води разследването”, завърши адвокатът.

3 коментара

  1. Олга каза:

    Няма как да бъде защитена тази жена…за мен първо трябва да бъде разпитвана докато не се пречупи и не каже дали някой не и е платил, за да пребие беззащитното бебенце, след това да лежи в затвора до края на живота си!

  2. Дани каза:

    А помни ли кой и е платил, за да извърши това престъпление и да злепостави работодателите си от Софиямед?

  3. Абриков каза:

    Емилия не помни нищо,заявява нейният адвокат.Съдът е за това,да припомни на тази „милосърдна сестра,“ че е класически изверг и трябва да бъде осъдена,дори за един месец,но да влезе зад решетките за назидание на нейните колеги,които се „грижат““по този метод за беззащитните дечица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране