14.09.2018 | 0:01
Александър Манолев е с висящи дела
Жена е починала след причинена от него катастрофа

Кандидатът за транспортен министър на ГЕРБ е с две висящи дела за причиняване на телесна повреда на жена в катастрофа, причинена от него. Инцидентът е от май 2012 г. в София, пише „Капитал“. Според публикацията Манолев е направил забранен завой по бул. „Васил Левски“.

При сблъсъка жената е получила черепно-мозъчна травма и половин година по-късно е починала. На две съдебни инстанции Манолев е оправдан. Наследниците на починалата обаче водят дела за обезщетение, но не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, тъй като управляваният от него джип бил с немска регистрация и зелена карта.

Манолев определи вчера тези твърдения като „съшити и нямащи нищо общо с истината“ и увери, че имало доказателства в обратната посока. „Задавам си въпроса защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения, при условие че съм заемал ръководни постове като зам.-министър на туризма, председател на ДАМТ, зам.-министър на икономиката“, коментира той пред журналисти в МС.

По думите му „някой се притеснява от реформите и политиката, която ще провежда в Министерството на транспорта“. Той е решил да оттегли кандидатурата си, за да „не вкарва в обяснителен режим ГЕРБ и премиера“. Манолев каза, че вчера е имал „откровен мъжки разговор“ с Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране