22.01.2019 | 10:12
Ангелкова не знае кога Жирардели е станал собственик на „Юлен“
Според нея обаче, нямало конфликт на интереси

Легендата в ските Марк Жирардели не е бил в конфликт на интереси във времето, когато бе съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Това заяви Ангелкова в предаването „Тази сутрин” на bTV. Тя уточни, че не знае откога скиорът е станал 100% собственик на „Юлен“ – концесионерът на ски зоната в Банско.

„Жирардели беше съветник от ноември 2014 до март 2016 г. с цел да популяризира България като туристическа дестинация навън. Участвал е в наши борси и изложения, където сме рекламирали туризма ни. Никога не е получавал възнаграждение за това”, каза министърът. По думите ѝ той никога не е имал достъп до информация, а е участвал единствено в изложенията, където е рекламирал България като туристическа дестинация. Ангелкова отрече и Марк Жирардели да е лобирал за втори лифт на Банско.

„Важно е да има лифтове, които са най-екологичният вид транспорт във всичките ни планински курорти. Трябва обаче трябва да се случва при спазване на действащото европейско и национално екологично законодателство”, коментира още тя.

България става все по-разпознаваема туристическа дестинация и за първи път за 11-те месеца на миналата година имаме над 7,2 млрд. лв. приходи от международен туризъм. 5% е ръстът на зимния туристически сезон. Най-много туристи идват от Гърция, Румъния, Турция и Великобритания, съобщи Ангелкова. Тя прогнозира около 2 милиона туристи да посетят Пловдив като европейска столица на културата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране