14.03.2018 | 10:36
Анкетна комисия ще разледва сделката за ЧЕЗ
Учудващо мнозинството от ГЕРБ подкрепи предложението, което бе внесено от БСП и дори направи свои добавки към него

Парламентът гласува за създаването на временна Анкетна комисия, която да провери сделката по продажбата на ЧЕЗ. Учудващо мнозинството от ГЕРБ подкрепи предложението, което бе внесено от БСП и дори направи свои добавки към него. Преди две седмици, когато левицата за пръв път поиска временна комисия да се заеме със сделката, ГЕРБ категорично заявиха, че си има постоянни ресорни комисии в парламента, които могат да поемат казуса.

Днес депутатите на мнозинството обявиха, че ще гласуват „за“ идеята на БСП, защото така цялата истина за сделката щяла да излезе наяве. Цветан Цветанов продължи да развива тезата за задкулисни интереси на левицата в сделката. Димитър Лазаров от ГЕРБ пък направи предложение Временната комисия да се занимава освен със сделката по продажбата на ЧЕЗ и с приватизацията на дружеството. Припомняме, че от БСП дадоха досието по раздържавяването на ЧЕЗ на прокуратурата. Левицата и ГЕРБ влязоха в остър спор кой е отговорен за разпродаването активите на ЧЕЗ и най-вече на остатъчния държавен дял от 33%.

Изненадващото завъртане в позициите на ГЕРБ осъмни опозицията. Започва да става съмнително в залата, коментира от трибуната социалистът Драгомир Стойнев. В крайна сметка депутатите гласуваха да се създаде Временна анкетна комисия, която да разследва сделката и приватизацията на енергийното дружество.

1 коментар

  1. Хинчев каза:

    Първо Анкетната комисия е времена,второ Борисов се е съгласи за създаването на това звено,защото предварително му е ясен резултата от „маститата“ проверка на неговите хора.Всичко ще заработи като швейцарски часовник тогава,когато няма да има и спомен от днешната управляваща групировка.Главният инкасатор на Републиката,предлага на бащиците от Брюксел,да увеличим с 10% членския си внос за „великият“ ЕС.Той е сигурен за голямата реципрочност за обитателите на „Дондуков“1 и сателитите им,а обикновените хора както винаги,ще духат сладоледа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране