13.01.2020 | 11:57
Арестът на Нено Димов е разпореден от Борисов
Прокуратурата е действала на принципа „помогни на другарчето, убеден е Атанас Атанасов
Атанас Атанасов

Нено Димов напусна ДСБ, след това мина през други политически сили…, бих казал, че той в някакъв смисъл е жертва на своя кариеризъм. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов по повод безпрецедентния арест на действащ министър – екоминистърът Нено Димов. Той влезе в кабинета „Борисов 3“ от квотата на ВМРО.

Ген. Атанасов е убеден, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на Димов, а прокуратурата е действала на принципа „помогни на другарчето“.

„Когато няма вода – ето ви зрелище. Това е с цел временно отпушване на общественото напрежение“, коментира лидерът на ДСБ.

Според него жителите на Перник са станали жертва на двата вота, които се проведоха миналата година – избори за Европейски парламент и за местна власт. Проблемът е замитан, за да не повлияе на изборните резултати.

В настоящото Народно събрание няма политическа воля за сваляне на това правителство. Страхът на Борисов е от обществено недоволство и протести, които могат да свалят кабинета. Затова е този рязък ход – хвърляме една жертва на хората“, каза още ген. Атанасов.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Точно казано, главните виновници за кризата с водата са на свобода.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране