02.08.2018 | 16:40
Арестуваха бандата на Митьо Очите, той – в чужбина

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас разби група от рекетьори и наркопласьори

Организирана престъпна група е била разбита при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Бургаска област, съобщиха от МВР. По-късно стана ясно, че е бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите.

Желязков не е арестуван, заминал е за чужбина преди да почнат арестите. Той е заминал за чужбина малко преди да започне акцията с арестите. Службите са имали информация за това, но не са искали да осуетят операцията и затова не са го спряли, обясни от Бургас на брифинг по обяд спецпрокуратурата. Митьо-Очите е обявен за общонационално издирване, ще го търсят и от Интерпол.

По данни на Нова тв той е на лечение в Германия. При операцията са задържани 19 души, сред тях известни фигури от подземния свят от обкръжението на Желязков, претърсени са десетки адреси, намерено е и оръжие. В къща в бургаския Кошарица, където живее и Желязков, са открити майка и дъщеря, съпруга и дете на подсъдим по друго дело от Плевен. Това говорело за връзка на всички в организирана престъпна група.

Срещу задържаните ще бъдат повдигнати обвинения за организирана престъпна група, която се е занимавала с рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. Акцията ще продължи следващите три дни на територията на Бургас. На място е и зам. главният прокурор и бивш ръководител на спецпрокуратурата Иван Гешев.

„Екшънът“ около Митьо Очите затихна през последните две години, докато той се възставовяваше от опита за покушение срещу него през 2016 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране