07.04.2019 | 21:14
Азис от ДПС саботира строителен проект на ГЕРБ в Кърджали
ГЕРБерите настояват за бъде изградена спортна зала за 3,6 млн. лв., депесарите блокират проекта заради местните избори

Един от най-големите допълнителни трансфери, извършен миналата есен от правителството към общините, предизвика разпра между ГЕРБ и ДПС. Арена на скандала е Кърджали.

Местните политици от ГЕРБ отдавна настояват за изграждане на нова спортна зала, кабинетът даде 3.6 млн. лв. за целта, а общинската управа, ръководена от Хасан Азис (ДПС), засега успешно спъва проекта. Движението официално е “за”, но постоянно излиза с “някои съображения”. Казусът е в пряка връзка с местните избори наесен, тъй като изразител на позицията на ГЕРБ е областният управител Никола Чанев, който наскоро бе обявен като кандидат-кмет от Цвета Караянчева (шефът на НС е силният човек на партията в региона).

Още през 2017 г. областната управа събира експерти, за да се избере терен за залата. От три обсъждани варианта общинските архитекти се съгласяват за парцел край бившия оловно-цинков комбинат. След отпуснатите от кабинета пари обаче изведнъж започват да съобразяват, че мястото е с лоша инфраструктура. И няма пари тя да бъде изградена. На мартенската сесия на общинския съвет ГЕРБ опита да смени за целите на проекта статута на друг терен. Идеята не се прие. Кметът Азис показа загриженост за наличната растителност върху имота – процедурата за нов ПУП била стартирала, но флората следвало да се опише и заснеме преди гласуването в съвета.

Някъде тогава Азис отхвърли обвиненията в нарочни действия и обяви, че общината предложила цели 6 варианта за разположението на залата. Чанев пък отвърна тези дни: “На този етап все още няма възможност да се загубят парите, но има срокове за реализиране на проекта. При условие че настоящата спортна зала е в окаяно състояние, кому е нужно това? Ако кметът Хасан Азис смята, че изграждането на спортна зала в Кърджали е лош проект, нека има мъжеството да излезе и да го заяви”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране