02.04.2018 | 12:33
„Балансьорът“ Борисов и „ястребът“ Цветанов играят театро в две действия
За разлика от трите мюрета, които през ден се джафкат по медиите, Цв. Цв. се репчи на Боса за първи път

С различните позиции на Борисов и Цветанов по аферата „Скрипал“ ГЕРБ разиграват политически театър с една цел – да привлекат на своя страна както русофилите, така и русофобите, както левия, така и десния избирател и най-вече дебилизирания електорат, неспособен да отсее бялото от черното.

Само невежите не виждат, че гербаджиите копират опита на Опитомени патриоти, играещи по схемата „Орел, Рак и Щука“. В сглобената заради властта патриотарска коалиция Симеонов е радикален русофоб и НАТО-вец, дискретно лобиращ за шистовия газ и открито воюващ срещу трите руски енергийни проекта – АЕЦ „Белене“, „Южен поток“ и „Бургас-Александруполис“. Сидеров е на противоположното мнение и за НАТО, и за шистовия газ, и за енергийните проекти. Но си трае, само отвреме-навреме ръмжи като гладен пудел, колкото да оправдае рублите. Като изпечен тарикат, готов да се коалира и с дамите на околовръстното, Каракачанов го играе дялан камък, но всъщност е отвратителен хибрид между Сидеров и Симеонов.

По логиката на политическия и общочовешкия морал патриотична коалиция с подобни антагонистични платформи е порочна и не би трябвало и да припари до парламента. Уви, гласуващите за патриотарите не се обременяват с платформи и идейна хигиена. С вемереовски пищов в една ръка и с чаша в друга те пият от ракиджийските казани на Симеонов и пеят с Волен за България на три морета. И изобщо не съзнават, че припяват на трите Борисови мюрета. Този народняшки делириум, обилно полят с гербаджийски шербет, е непонятен за мислещите люде, ала те са малцинство, а на избори се броят бюлетини, а не чисти съвести.

За разлика от трите мюрета, които през ден се джафкат по медиите, Цв. Цв. се репчи на Боса за първи път. Но премиерът нито ще му отговори публично, нито ще го порицае насаме. Защото двамата играят пиеса в две действия. В първо действие главната роля е за Първия, второто е резервирано за втория човек в ГЕРБ. Макар сценарият да е писан в Лондон, потомците на Шекспир не страдат от Хамлетовската дилема да бъдеш или да не бъдеш. Дъщерята на Скрипал излезе от комата и скоро може да очакваме нова доза „новичок“, оправдаваща гоненето на руски дипломати. Тогава Цв. Цв. ще тържествува, а шефът му ще изиграе коронния си номер – да се отметне от думите си заради съюзническата солидарност.
Възторгът по държавническия гений на „балансьора“ Борисов е гротеска, оплюването на „ястреба“ Цветанов е шоу за наивници. Изчакайте финала на гербаджийското театро.
Вълкът козината си мени, нравът – никога!

Велизар Енчев

1 коментар

  1. Мара каза:

    Радев е длъжен да предизвика оставката на Борисов, поводите сами му се навират в ръцете……
    http://www.glasove.com/categories/komentari/news/radev-e-dlyzhen-da-predizvika-ostavkata-na-borisov-povodite-sami-mu-se-navirat-v-rycete

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране