03.10.2017 | 22:38
Българин стана първа булка в Германия
Пфу! Този брак е посегателство върху основния закон, върху държавното устройство, обществения мир и волята божия

От тази неделя гей мъжете и лесбийките в Германия могат да се женят и политикът от Зелените Фолкер Бек веднага използва законовата промяна за да се врече във вярност на спътника си в живота Адриан Петков, съобщава Шпигел.

Петков е архитект от български произход, роден в Берлин.  За сватбата се разбра от снимки публикувани в туитър от съветничката на германските Зелени Шарлоте Обермайстер. На един от фотосите Бек и нашето момче позират под надпис с големи букви LOVE.

Любовта между двамата гейове обаче предизвика вълна от разнопосочни коментари в социалната мрежа. „Пфу! Този брак е посегателство върху основния закон, върху държавното устройство, обществения мир и волята божия“, пише един от туитър абонатите.

Друг обаче отговаря: „Не това е акт на любов и отговорност, който не пречи на никого“.  Зеленият депутат Фолкер Бек е един от най-решителните борци за равнопоставеността. След узаконяването на гей браковете той заяви, че това е победа за равнопостта и че сега Германия е станала малко по-демократична.

spodelime.com


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране