08.08.2018 | 21:52
България призна македонския език с договора, хвали се Заев

“С влизането на Македония в ЕС и НАТО македонската идентичност е гарантирана. Македонски народ, македонски език, македонец, македонка са защитени и укрепени веднъж завинаги и никой, никога няма да може да ги оспорва или отрича”, се казва в обявената на 4 август т.г. декларация на управляващия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ).

Този официален документ на управляващата партия при съседите излиза на фона на друго изявление на премиера и неин лидер Заев: „Илинденското въстание е македонско, а ако някой в България иска, да го чества“. Освен подигравка с българската дипломация и лично с министър-председателя Борисов, които и до момента отричат в договора от преди година със Скопие да са признавали македонския език, това е и поредна историческа кражба.

Напомняме, че за разлика от Гърция, която изрично подчерта в договора си с Македония неприкосновеността на своята история, ние нямаме такива клаузи. Даже самото име Северна Македония на практика е посегателство и шанс за бъдеща ревизия на положението с част от страната ни – Пиринския край.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране