10.02.2019 | 11:28
Българската петролна и газова асоциация: Напълно подкрепяме усилията на кабинета за борба с нелегалните практики и сивия сектор в бранша
Асоциацията изявява готовност да съдейства по всякакъв начин на тези усилия

По повод на въвеждането на системата за противодействие на контрабандата на горива в страната, членовете на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) заявяват, че напълно подкрепят усилията на правителството за борба с нелегалните практики и сивия сектор в нашия бранш. Това се казва в декларация на Българската петролна и газова асоциация във връзка с мерките на правителството за борба с контрабандата на горива, изпратена от пресцентъра на асоциацията.

„Пожелаваме успех на държавните контролни органи и очакваме резултатите от работата на системата да бъдат обявявани при пълна прозрачност. Още веднъж подчертаваме, че легалните оператори в сектора винаги са били за спазването на буквата на закона и за чиста пазарна среда“, се казва още в декларацията.

БПГА приветства категорично заявената от правителството политическата воля за изсветляване на един структуроопределящ за българската икономика сектор. Според асоциацията за първи път се полагат решителни усилия за справяне с контрабандния внос на горива в България, което е в интерес на всички български данъкоплатци. От организацията в същото време смятат, че това е само първата крачка в правилната посока като съществена част от работата тепърва предстои и, за да имат мерките срещу сивата икономика в сектора на течните горива пълен ефект, е необходимо да се осъществява цялостен контрол върху целия път на горивото – от входа на държавата до колонките на бензиностанциите.

От БПГА уточняват, че наблюдението трябва да обхване всички бази, рафинериите и данъчните складове на територията на страната, както и да се осъществи връзка с Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и системата на Националната агенция за приходите. „Само тогава можем да отчетем добър резултат както за българската хазна, така и за конкурентната среда в страната“, заявяват от асоциацията.

Членовете на Българската петролна и газова асоциация още веднъж заявяват пълната си подкрепа за всички действия на държавата, които имат за цел пресичане на нелегалната търговия с горива. Асоциацията изявява готовност да съдейства по всякакъв начин на тези усилия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране