30.08.2015 | 4:05
„Барселона“ пречупи „Малага“
Дебютен гол на Томас Вермаелен

Томас Вермаелен вкара първия си гол за „Барселона“ и изведе каталунците до минимална домакинска победа над „Малага“ с 1:0. Шампионите записаха втори пореден успех в шампионата и засега единствени имат стопроцентов актив от началото на сезона.

В първия кръг „Барселона“ отново трябваше да разчита само на един гол, за да спечели срещу „Атлетик“ (Билбао).

Съставът на Луис Енрике доминираше през цялата среща с „Малага“, но добрите намеси на Карлос Камени особено след почивката не му позволи да стигне до второ попадение.

Домакините можеха да бъдат наказани за пропуснатите възможности, но в последната минута на добавеното време гостите пропиляха страхотен шанс да вземат точка от „Камп ноу“.

„Малага“ записа първо поражение в шампионата и остава с актив от една точка, като не успя да се разпише в първите си два мача.

Мачът започна с очаквания натиск на „Барселона“ и още в четвъртата минута топката се озова във вратата на „Малага“. Попадението с глава на Луис Суарес обаче правилно беше отменено заради нарушение в атака на уругваеца.

Последваха още няколко опасни атаки на каталунците, които обаче твърде често бъркаха в последното подаване.

В 19-ата минута Хуан Карлос можеше да изненада излезлия по-напред Клаудио Браво с удар от над 50 метра, но топката падна върху горната част на мрежата.

В средата на полувремето гредата спаси „Малага“ след удар с глава на Хавиер Масчерано. След това Камени два пъти спаси вратата си след изстрели на Неймар и Суарес. Преди почивката домакините два пъти имаха и претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

След почивката играта не се промени. „Барселона“ атакуваше, но Камени спаси три удара на Лионел Меси и по един на Неймар и Вермаелен.

В 73-ата минута каталунците най-после намериха път към вратата на камерунския страж. Kaмени изби опасно центриране на Суарес, но топката попадна във Вермаелен, който със силен изстрел от точката за изпълнение на дузпа откри резултата. Белгийският бранител вкара първи гол с екип на „Барселона“ и първи за него от 2012 г. насам.

Десетина минути преди края Суарес пропусна страхотен шанс да удвои, след като подаване на Иниеста и последвал рикошет в защитник го изведе сам срещу Камени. Опитът за прехвърлящ удар обаче не намери целта. Малко по-късно вратарят на „Еспаньол“ за пореден път отказа Меси.

В третата минута на добавеното време „Малага“ организира отлична контраатака, при която центриране отляво намери Чарлес Арангис на границата на вратарското поле. Нападателят на гостите обаче беше блокиран добре от Жорди Алба и не успя да отправи добър удар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране