01.12.2017 | 2:21
Баща на жертва на убийство взриви гранати в украински съд
Той уби подсъдим и себе си в зала в град Никопол, Днепропетровска област

Двама души загинаха при експлозията на две гранати, взривени в съдебна зала в югоизточния украински град Никопол, Днепропетровска област, а 9 души пострадаха. По време на съдебно заседание по дело за двойно убийство бащата на едната жертва извадил две гранати и ги взривил. В резултат на взрива извършителят загинал на място.

Ранени са били трима подсъдими, двама полицаи от конвойната служба, съдебен служител, присъствал в залата човек. Впоследствие единият от подсъдимите починал в болница. Делото е за убийството на двама младежи през 2016 г., престъпление, свързано с наркотрафик, според съобщението на регионалната полиция.

Трагедията в съдебната палата в Никопол хвърля светлина върху трафика на оръжия в Украйна и влошаването на положението от началото на април 2014 заради въоръжения конфликт между прорускитке бунтовници и украинската армия в източната част на Украйна, в който загинаха над 10 000 души.

През този месец полицията в Киев съобщи, че е задържала двама мъже, които криели 6,5 кг. експлозиви в колата си, паркирана до търговски център в гъсто населен квартал в покрайнините на украинската столица.

Междувременно в региона на Донецк полицията засече автомобил, пренасящ нелегално стотици патрони и 6 гранати, а службите за сигурност обявиха, че са арестували в Одеса мъж, заподозрян в трафик на оръжие от зоната на конфликта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране