10.02.2018 | 0:01
Би Ай Ти сменя името си и таргета, ще става младежка телевизия
BiT има нов изпълнителен директор - Мирослав Янев

Компанията купувач на телевизия BiT се казва “Интерактив ТВ Системс България” АД. Тя е придобила 100% от собствеността на медията. Това бе обявено в съобщение до медиите вчера- ден след като стана ясно, че телевизията е продадена.

BiT има нов изпълнителен директор – Мирослав Янев. Намеренията на новото ръководство са телевизията да има нов формат – “първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория”. Тя вече няма да е насочена към емигрантите. Затова от Bulgarian International Television ще се превърне в Българска Интерактивна Телевизия.

От днес медията влиза в период на преформатиране. Тя ще трансформира някои от старите предавания и ще пусне нови, се казва още в съобщението.

Фирмата”Интерактив ТВ Системс България” АД е регистрирана на името на Мирослав Янев и Албена Атанасова. Дружеството е учредено през ноември 2017 г. и е с капитал 50 000 лева.

Пълното съобщение на новите собственици:

София, 09.02.2018 – Има подписана сделка за продажбата на 100% от капитала на „Би Ай Телевизия“ ООД, компанията, която притежава телевизия BIT, на дружеството „Интерактив ТВ Системс България“ АД.

Проектът BIT стартира преди две години с идеята да бъде мост между българите в България и тези, живеещи в чужбина – телевизия, която да предоставя 24-часова програма с локални новини и уникални истории от България за Америка и обратното, от Америка за България. С екипа си от мотивирани професионалисти BIT спечели голямо зрителско доверие.

За съжаление, финансовите резултати на телевизията не успяваха да поддържат производството на съдържание на два континента едновременно, което е много скъпоструващо начинание. Бизнес целите не бяха постигнати, което наложи смяната на собствеността и бизнес модела.

Зад „Интерактив ТВ Системс България“ стои екип от професионалисти с опит в създаването на съдържание. “Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми,” заяви Миро Янев, изпълнителен директор на Интерактрив ТВ Системс България.

“Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Ще разчитаме на двете най-ценни богатства на BIT – страхотния екип и зрителското доверие, както и на нашия опит, за да създадем съдържание едновременно за всички платформи (телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност). Ще трансформираме най-добрите предавания на BIT, за да ги направим конкурентни в дигитална среда и ще ги надградим с нови и уникални елементи. Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива.”

Считано от днес телевизията влиза в период на трнасформация и преструктуриране, за да се подготви старта на новата програмна схема. Очаквайте новата Българска Интерактивна Телевизия“.

сподели ме


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране