24.11.2017 | 10:18
BiT свали предаването на Люба Кулезич
Договорът й е прекратен предсрочно заради това, че тя е "изнесла в ефира информация от вътрешен характер за медията

Телевизия BiT свали от ефир предаването на Люба Кулезич „Честно казано“. На мястото на всекидневния блок се излъчват негови повторения.  Договорът на Кулезич е прекратен предсрочно заради това, че тя е „изнесла в ефира информация от вътрешен характер за медията“, съобщава програмният директор на BiT Сашо Диков.

„Tака поднесената информация създава впечатление, че собственикът по някакъв начин е поискал промяна на поведението, политиката и тона на телевизията, което не е вярно“, казва още той.

Диков твърди, че след 15 декември на Кулезич ще бъде направено „ново предложение за работа“, като всички пари по договора й ще бъдат заплатени.

Поводът за внезапното отстраняване на журналистката се оказаха нейни реплики по време на интервю с Митко Павлов на 21 ноември: „Днес бяхме на някакво тъпо събрание, за да ни ковладят пак, че сме някакви неумерени, крайни и че трябва да… така… Слава Богу, не сработи“.

Предаването на Люба Кулезич „Честно казано“ започна да се излъчва в ефира на BiT през февруари 2017 г.

2 коментара

  1. Илиев каза:

    Каква се оказа тази-и Вие се подчинихте на дадената от Борисов директива-да се пречи по всякакъв начин на свободната журналистика и да не се допускат предавания критикуващи управляващите и техните политики!!!И ващата свобода и независимост не струва!Много съм разочарован!И вие сте поредната помиярска медия облужваща власта!

  2. Свободни са Тиквосуджуко лизачите каза:

    Свобода на словото
    110-то място Непал
    111-то ЦАР
    112-то Парагвай
    113-то БЪЛГАРИЯ
    114-то Замбия
    115-то Нигерия

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране