06.10.2015 | 18:44
Бивш катаджия отива на съд за подкуп
13 ноември миналата година Тръпков е взел 20 лв. рушвет от шофьор

Бившият служител на пътна полиция в столицата Сашо Тръпков ще бъде съден за получаване на подкуп и фалшифициране на документ, съобщиха от прокуратурата. Обвинителният акт срещу него е внесен в съда днес. Случаят с Тръпков предизвика остра обществена реакция след като миналата година той бе заснет как взима подкуп. Той бе уволнен дисциплинарно, а няколко месеца по-късно ръководството на МВР лансира монитрането на камери в колите на КАТ и микрофони на реверите на служителите, за да се записват всички проверки.

Според прокуратурата на 13 ноември миналата година Тръпков е взел 20 лв. подкуп, за да не напише на шофьор акт за отнемане на предимство и шофиране без колан. След това взел още 10 лв., за да напише фиш на друг шофьор, който също бил без колан. Освен това не е обявил и двете проверки по радиоефир, въпреки че е задължително.

По второто обвинение Тръпков ще отговаря за това, че е вписал неверни обстоятелства в официален документ. „Вместо да санкционира водач на моторно превозно средство, който нарушил правилата за движение по пътищата, като използвал мобилен телефон по време на управление на превозното средство, Тръпков вписал в документа, че нарушителят в качеството на пешеходец е осъществил нарушение, изразяващо се в неправилно пресичане на пътното платно. По този начин, вместо на нарушителя да бъде наложена глоба в размер на 50 лв., шофьорът-нарушител бил санкциониран с глоба в размер на 20 лв., защото извършеното от него нарушение било квалифицирано от обвиняемия като „маловажен случай“, съобщават от прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране