15.04.2019 | 12:58
Бивш охранител на Яне Янев се цели в стола на Корнелия Нинова
Калоян Паргов – в центъра на пъклен заговор

Бившият любимец и личен бодигард на лидера на РЗС Яне Янев Калоян Паргов е избраникът на вътрешната опозиция в БСП за мястото на Корнелия Нинова.

Отлюспените „другари”, които по няколко петилетки търкаха плюшените тапицерии в парламентарната зала, плюскаха „депутатски кюфтета” и интригантстваха с Бойко Борисов сега си намериха нов „лидер”. Обещават му светло бъдеще, свалят му звезди от политическия небосклон…, та дори след някоя и друга година и стола на самия падишах Бойко, който би се оттеглил на заслужен отдих в президентството. Но преди това задачата на заговорниците е да провалят БСП на предстоящите избори за европейския парламент, катастрофална загуба на партията, която да бъде основание за смяна на председателя й.

Но политическата памет на обикновените редови членове на столетницата не е чак толкова къса. Те си спомнят откъде изгря звездата на момчето от „Връбница”. Спомнят си го като много близък и доверен човек на Янето, който пък искаше да забрани БСП. Спомнят си, че Калоян Паргов, като представител на РЗС, по поръчение на лидера си Яне Янев внесе документите на партията за регистрация на парламентарните избори. А после… връзката между двамата се развила доста кошмарно и драматично – с размяна на крясъци и шамари. Така е когато чувствата и емоциите вземат връх над здравия политически разум.

Но Калоян вече е зрял политик, социалист, обикаля посолства, ходи по коктейли, разхожда костюми за по десет хиляди евро, а нощем сънува ту стола на Корнелия, ту стола на Бойко.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране