13.03.2018 | 21:06
БНТ с остра реакция срещу Сидеров, обидил Горан Благоев
Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия
БНТ1 излезе с остра декларация срещу лидера на ”Атака” Волен Сидеров, който си позволи в ефир обиди и намеци за работното място на журналиста Горан Благоев. Вчера в предаването, водено от програмния директор Емил Кошлуков, председателят на ПГ на Обединени патриоти атакува водещия на „Вяра и общество“ заради критично мнение срещу последните коментари на руския патриарх Кирил.

Сидеров заяви: „Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен, този човек е агент на соросоидните общества. Такива хора са вредни за българското общество, защото те манипулират. Какво като е ваш колега? Нямам ли право да кажа?“

На живо по обществената телевизия депутатът дори иронизира известния журналист и намека, че може да бъде сменен. По този повод телевизията излезе с декларация, която беше прочетена от самия Кошлуков в началото на днешното издание на „Още от деня“. В нея се казва:

„На 12 март в предаването „Още от деня“ председателят на ПГ на „Обединените патриоти“ Волен Сидеров с обидни квалификации нападна нашия колега Горан Благоев. Повод за атаката към Благоев бе неговото аргументирано мнение по повод изявленията на руския патриарх Кирил. Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия. Програмното и продуцентско ръководство на БНТ1 стои зад предаването „Вяра и общество“ и екипа, който го създава“.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране