Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Бойко Борисов на вечеря с лидери от Западните Балкани

share

Премиерът Бойко Борисов прие на официална вечеря в резиденция „Лозенец“ балкански лидери и изпълнителния директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

Гости на министър-председателят бяха косовският президент Хашим Тачи, президентът на Черна Гора Филип Вуканович, министър-председателите на Албания Еди Рама и на Сърбия Ана Бърнабич, заместник министър-председателят на Република Македония Кочо Ангушев, заместник министър-председателят и министър на външната търговия и икономически отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, както и главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, съобщи пресцентърът на кабинета.

В четвъртък българският премиер ще открие форум, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани. Във фокуса на дебатите между лидерите на Западните Балкани ще бъдат възможностите за засилване на европейската интеграция в региона и реализацията на общи инфраструктурни проекти, какъвто е един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

бутони за социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.