19.09.2017 | 0:01
Борисов готов за война с Русия, ако НАТО му заповяда
Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България, смята Корнелия Нинова

Бойко Борисов призна, че е готов да обяви война на Русия, ако НАТО поиска това. В коментар за доклада за националната сигурност, в който Москва е обявена за заплаха, той се оправда, че това било позиция на НАТО, чийто член е България. В доктрината на НАТО основната заплаха е Русия – това съм казал, това пише в доклада, това го пишеше и миналата година, заяви премиерът.

Корнелия Нинова изрази категоричната си позиция, че не приема Русия като заплаха. Лидерът на БСП публикува в социалните мрежи мнението си по доклада за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов. Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България, заявява Нинова. Становището й дойде малко след като Борисов оправда крайната позиция на кабинета с НАТО.

„Да поразсъждаваме: Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: „Русия е важен наш партньор“. Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин г-н Макрон казва: „Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено“. Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин г-н Орбан прави следното изявление: „Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария“. Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: „Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия.“ Кое е общото и кое е различното между тези държави с техните лидери и нашата с министър-председател Борисов? Общото – всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното – това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той“, обобщава Нинова.

По-рано вчера при официалното откриване на офис на Европейската инвестиционна банка в София пред президента на ЕИБ Вернер Хойер, Борисов коментира и доклада на кабинета за националната сигурност. След като България е член на НАТО и след като НАТО като основен противник, военен, приема Русия, нашата отбранителна доктрина е насочена срещу тях, оправда се премиерът. „Ние провеждаме сухопътни учения навсякъде в Европа, както и в България, цяло лято. Така че в доктрината на НАТО основната заплаха е Русия – това съм казал, това пише в доклада, това го пишеше и миналата година“, продължи да философства той.

Премиерът опита да смекчи ситуацията с текстовете, които казвали, че трябва да работим добре, за да има руски туристи и интерконектор с Русия за европейския газов хъб. В доклада военните са отразили това, което имаме като заплаха, ако стане война, защото тогава България става цел, като член на НАТО и на всички това е ясно, апокалиптично прогнозира премиерът.

2 коментара

  1. Минчо каза:

    Това говедо кое е?

  2. ЕЙ БОДИГАРДЧЕ- АЛЧНО СВИНЕ -КАКЪВ МИНИСТЪР СИ ТИ БЕ ,НЕЩАСТНИК ? каза:

    ТИ СИ ЕДИН ПРОСТАК БЕ ,СЪС КРАДЕНИ ПАРИ ПО СМЕТКИ ВЪВ ЕВРО-БАНКИ , , ,ЗАТОВА СИ ОГЪЗЕН ДЕН И НОЩ НА ПЕДОФИЛИТЕ ОТ ЕС- ДА ТЕ ШИБА КОЙТО ТЕ ХВАНЕ ,ЛАЙНЯНА ТОЯГА ,МЪЖКА КУРВА-МИНЕТЧИЯ НА ЕРДОГАН! , , , , ЖАЛКА ЛИЧНОСТ, , ИДИ СЕ ХВЪРЛИ ПОД НЯКОЙ ВЛАК БЕ ,ОХЛЮВ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране