20.05.2019 | 12:13
Борисов не си говори с братовчедите си, а някои дори е бил
Къщата в Барселона, за която говори Елена Йончева, е собственост на Александър Чаушев

Премиерът Бойко Борисов заяви в интервю за Би Ти Ви, че с някои от братовчедите си не се е виждал от 40 г., с други, които са му и съседи, само си махат като се видят, а някои дори е набил. С тези аргументи той отговори на тезата на водача на листата на БСП за предстоящите евроизбори Елена Йончева, която иска прокуратурата да провери „случая с къщата в Барселона“, както и братовчеда на Борисов Радослав Иванов, който управлява бившата му охранителна фирма „Ипон“.

Той обясни със стари семейни вражди твърденията на опозицията по свой адрес: „Има двама и съм ги бил и затова не си говорим трайно. Избират познати хора, които преди 25 г. или живеят в Банкя, и като ме питат познаваш ли го? Познавам го. И почват да съчиняват, най-малко ме интересува. Аз не си говоря с тях.“ Той повтори тезата си, че се действа като „в учебник на КГБ“: „Там пише, че най добрия начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги съчетаете в определена комбинация“.

Борисов каза, че още преди президентът Румен Радев да поиска от прокуратурата да направи проверка на всички офшорни сметки и фирми на политици, той самият е отправил същата молба и увери, че много скоро може да се очаква резултат. „Аз много отдавна това съм помолил и то се прави, и знам, че много скоро каквото има, ще се извади и ще се каже“, каза той.

Борисов повтори, че къщата в Барселона, за която говори Йончева, е собственост на Александър Чаушев, който вече е потвърдил пред медиите това и разполага с нотариален акт. Премиерът подчерта, че няма други имоти в Банкя, освен къщата, в която живее. Потвърди, че е прехвърлил за управление на братовчед си Радослав Иванов управлението на „Ипон“ като подчерта, че фирмата е създадена „на гола поляна“ без приватизация с личния му труд и по времето, когато е бил главен секретар на МВР, не е получавала никакви нови обекти.

Премиерът каза, че основната разлика между ГЕРБ и БСП е в реакцията на имотните скандали, чрез които ГЕРБ се „пречиства“. „Никой не се е родил премиер, министър или депутат. Нормално е. По-ненормално е да не си дават оставките, ако има проблем“. „На другите партии не им ли изкарахте същите?! Това са имиджови удари за цялата политическа класа, но при нас това е стандартът, това е разликата“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Казуса с подалия оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който е с повдигнато обвинение за неправомерно използване на евросредства за къща за гости, функционираща като личен имот, както и публикациите за къщи за гости на семейството на Елена Йончева с думите: „Моя синковец, единия, има една къща за гости, а колежката от другата страна има три. Нашия не само че плати гаранцията (бел. ред. мярката му за неотклонение е парична гаранция от 100 хил. лв.) и е с повдигнато обвинение, но ще върне и парите и ще си понесе наказателната отговорност.“

Помолен да коментира и имотния казус на заместника си в партията Цветан Цветанов и последиците за политическата му кариера, сравни политиката с футболната игра – понякога си звезда, друг път резерва. „Моята битка не е да си връщам партията, защото аз съм я създал, въпросът как партията не без Цветанов, а без Борисов да продължи да е същата партия.“, добави той, помолен да коментира тезата за разцепление между двамата.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране