02.12.2016 | 12:19
Борисов пощуря: Имам няколко смъртни присъди!
Ще се возя в Лада-Нива, ще говоря с Путин, да сте доволни, каза Борисов

Имам няколко смъртни присъди от международни терористи, които съм залавял и екстрадирал. Ако искате аз да съм пушечно месо, ме оставете в незащитени коли да се возя. Този коментар направи премиерът в оставка Бойко Борисов, на излизане от президентството, където върна връчения му от президента Росен Плевнелиев мандат за саставяне на правителство.  „Ще се возя в „Лада – Нива”, ще говоря с президента Путин, за да се возя в небронирана кола и да сте доволни, каза Борисов.

Умолявам г-н Румен Радев да седнат да направят със сегашния президент едно правителство, което да направи едно правителство, което да направи прехода. Радев, като излъчи правителство може да излъчи и еврокомисар, каза още Борисов.

Конституцията и другите политически сили ще кажат дали ще има предсрочни избори. Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ след като напусна президенството, където върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев. Така както заявихме, ние постъпихме. Трябва в политиката да има и морал, каза Борисов. Народът посочва кой да управлява, подчерта той.

Когато правехме правителство, тогава бяхме в хипотезата – избори до дупка. Каквито и компромиси да бяха необходими, се правеха – и от нас и от други. Колкото пъти отидох в парламента им благодарях, каза Борисов. Според него „това в момента се е изчерпало”.

Така както тогава патриотите казаха, ние ще подкрепим правителство, но няма да участваме, така и ние. Но какво се оказа ония ден – всичко, което те искат, го има в програмата на ГЕРБ, записано по друг начин, каза още премиерът в оставка.

Ако Плевнелиев се споразумее с новоизбрания президент Румен Радев за служебно правителство, в това няма нищо лошо, смята Борисов. Предсрочни избори е най-демократичното нещо, което може да се случи, каза той. Плевнелиев прочете внесеното предложение на ПГ на ГЕРБ, с която предлагат Бойко Борисов за премиер.След което Борисов прочете текст от неговата папка, с който се позовава на конституцията и връща мандата.

Още преди дни от най-голямата парламентарна група в Народното събрание обявиха, че ще върнат мандата. Тримата политици останаха в кабинета на президента, за да обсъдят политическата ситуация и последващите действия в Народното събрание. Сега предстои президентът да връчи мандат на БСП. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова също няколко пъти вече заяви, че от столетницата няма да правят правителство в това Народно събрание.Нинова бе категорична, че БСП настоява за предсрочни избори, като от партията дори предложиха и дата – в края на март.

3 коментара

  1. Поплавски каза:

    „Главният“ бърка Президента на Руската федерация,с баба Меркел.Ще говоря с Путин, да ми доставят една бронирана „Лада Нива“.Ще говорите,ако си вдигне телефона.Предоставяме летищата си за натовски самолети,Черно море за зад океанските завоеватели които са буквално под носа на Русия,после ще искаме това,ще искаме онова.Разбира се,че за ладата стана дума,за да могат българите с по слаби ангели да решат,че на всяка цена,батката трябва да се предвижва от точка А,до точка Б с брониран мерцедес.Забравих,кой премиер от скандинавските държави,ходел и ходи с градски автобус до работното си място.Сигурно, човекът е като всички други чакащи на автобусната спирка.

  2. Мале, мале! каза:

    От снимката не мога да разбера, ББ не иска да го вземе или не иска да го пусне?

  3. Мале, мале! каза:

    Избори до дупка, докато не се забранят партиите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране