21.06.2018 | 23:47
Борисов се самообяви за двигател на прогреса

Премиерът Бойко Борисов видя себе си и министрите от кабинета си като двигател за икономическото развитие в страната. В продължение на близо половин час той се хвали пред български и чужди бизнесмени при откриването на първия Пловдивски икономически форум вчера. Борисов заяви, че икономиката у нас процъфтява и че това се дължи на добрата работа на правителството.

„България става все по-добра в икономическо развитие. Имаме вече над 6% износ повече и то в иновативните технологии, машиностроене – в сфери, които не са на услуги, а в реалното производство. Завод след завод се появява. Това се дължи на хилядите работни места. Ако трябва да мерим политиците по нещо, то е колко вътрешен продукт могат да организират в своите държави и колко след това се разпределя на глава на населението“, коментира министър-председателят. Той допълни, че 10% плосък данък и 20% ДДС са „идеални“ за инвеститорите и заяви, че „това ще продължи, докато ние управляваме“.

Борисов не подмина и любимата си тема за подобряване на инфраструктурата. „Опитайте се да си представите как от Пловдив през „Струма“ отивате до Солун за часове. Прекрасни места за инвеститори има, прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производствата, туризъм, природни ресурси и енергийната сфера. Пренос на ток, пренос на газ. Какво повече би желал бизнесът?“, попита той. Премиерът похвали специално ръководителя на отдела за кохезионна политика и екооценки в Главна дирекция „Околна среда“ към ЕК Джордж Кремлис, който работел много за България, и предложи да му се издигне паметник, след като напусне тази позиция.

Лидерът на ГЕРБ призова още членовете на БСП да кажат „едно благодаря“ за това, че когато ГЕРБ управляват, всички еврофондове работят, а когато социалистите са на власт, те спират. Така премиерът коментира предстоящия вот на недоверие, внесен от левицата. „С кое ГЕРБ е вредна, като „сме докарали повече пари, че сме отсекли единствени в Европа мигрантската вълна“, зададе още един въпрос министър-председателят.

Той не пропусна да се оплаче пред бизнеса и че управлява в сложна вътрешна и международна обстановка. „Не се управлява лесно в този див популизъм, обхванал България и света“, заяви Борисов и призова социалистите да си спомнят какво е било в Харманли и Любимец и да си спомнят за бежанските бунтове там.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране