15.02.2018 | 17:17
Борисов шикалкави за Пеевски, нямал никакъв бизнес с него
Той призова президента да подаде сигнал в прокуратурата, КОНПИ и други институции

Ако президентът Румен Радев смята, че имам общ бизнес с Делян Пеевски, нека да сезира КОНПИ и прокуратурата. Това е абсолютна лъжа. Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията. Това, че се виждам с депутати от БСП и ДПС, например Карадайъ, чиста ми е съвестта. Нека извади тези разработки още днес. Категорично твърдя, че това не е вярно и ще отговарям за действията си. Това заяви на пресконференция премиерът Бойко Борисов.

„Мога да задам контра въпрос към Радев, колко струват изборите, как се договори с ДПС. Всички гласове на ДПС отидоха за Радев на президентските избори, а не за ГЕРБ. Ние сме единствената партия, която не е получавала гласове от ДПС. Това са факти, а е не клевета. Радев изригна със злоба и жлъч, вчера смятах, че работим добре, явно съм се лъгал, може би не може да си прости, че не купихме изтребителите. Спокойно, ще купим самолети, увеличихме пенсиите, коледни надбавки дадохме“, допълни Борисов.

„Нито един пункт не съм обидил президента Радев. Заедно сме работили добре и заедно трябва да продължим да го правим. Неговият началник кабинет не чете класифицирана информация и няма достъп, в което аз не вярвам, затова си позволих да направя коментар. Това е елементарен въпрос, който зададох“, подчерта премиерът.

„Нямам нищо общо с това, че водач на НСО не е спрял на полицейски патрули, трябва да си понесе отговорност“, каза Борисов относно проверката на автомобила на Десислава Радева.

„Кой чужд глас за слушане от моя страна визира Радев – Брюксел? Нека да говори с истинските имена. Прозира завист от страна на Радев относно отношенията ни с Турция, всички смятат, че България е стабилна държава, но това не е само заради мен, но и заради президента. Няма задкулисна думичка, която може да бъде отчетена в нашето управление и това не е случайно. Това е вероломно нападение към правителството, без причина“, каза още Бойко Борисов.

1 коментар

  1. шопен каза:

    Тъжна работа! Това е нивото на премиера. Колата, в която се вози съпругата на Президента. Началника на кабинета на Президента бил проблема? Проблема е сянката на Президента и лъжливото его, дето не се надскача?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране